boligkøb_dansk boligforsikring

Bolighandlens forskellige trin

Når du skal igennem en bolighandel, er det ikke bare at gå fra A til B. Det er nærmere fra A til M. Der er rigtig mange processer og trin, du skal igennem, og det kan være svært at vide helt præcist, hvad du egentlig skal foretage dig. Heldigvis er der meget hjælp at hente online, hvor forskellige boligsider og selskaber har udformet guides til processer i boligkøbet. Dansk Boligforsikring er én af dem. De har udarbejdet en “guide til boligkøb”, som kan findes på deres hjemmeside. I dette indlæg vil vi hjælpe boligkøberen på vej til nogle af trinene, så du vil være bedre rustet, når først det går løs.

En af de aller første ting, som du uundgåeligt vil gå i gang med at undersøge og forberede, er økonomien. Økonomien er afgørende for, hvad der overhovedet er realistisk at kigge på. Men hvad skal du egentlig gøre? Noget af det første, du skal, er at arrangere et møde med banken. Og her kan du lige så godt være forberedt. List dine udgifter og indtægter, og optegn et realistisk billede af, hvad dit rådighedsbeløb skal være.

Forsikringer: Hvilke og hvorfor?

Hvis du har investeret i bolig, kan både en husforsikring og en ejerskifteforsikring være relevante at undersøge. En husforsikring vil være lovpligtig (hvert fald ift. at være forsikret mod brand), hvis du har tegnet gæld i forbindelse med købet. En ejerskifteforsikring er derimod ikke lovpligtig. Dog vælger mange folk at tegne den, fordi den i gennemsnit kommer i spil i ca. hver femte hushandel. Den dækker mod de udforudsete skader, som allerede var til stede, da du flyttede ind, men som ikke er beskrevet i tilstandsrapporten. Dansk Boligforsikring er det selskab i Danmark, der har den største markedsandel på ejerskifteforsikringer. Hvis du har spørgsmål til dækning eller lignende, kan du derfor kontakte dem. Du kan ligeledes indhente tilbud, men det vil være en idé at gøre flere steder, så du har noget at sammenligne med rent prismæssigt.

Du kan finde Dansk Boligforsikring på blandt andet LinkedIn.

Hvad hvis du fortryder?

For nogle mennesker tager det rigtig lang tid at finde den rette bolig. Nogle bliver faktisk mere og mere kræsne undervejs i boligjagten. Det kan skyldes, at man simpelthen er skrækslagen for at tage et valg, man senere kommer til at fortryde. Men hvordan er man egentlig stillet, hvis man gennemfører et boligkøb, men fortryder? Det afhænger i høj grad af, hvornår i processen der er tale om. Hvis det kun er dig, der som køber har underskrevet købsaftalen, men sælger stadig ikke har, kan du frit gå fra handlen. Du skal blot informere sælger. Har I begge skrevet under, kan du fortryde i op til seks dage. Her vil der dog være en betaling, der svarer til en procent af købesummen. Det skal du som en godtgørelse over for sælger.