mobil kran

Hvad kan en mobil tårnkran gøre for dig?

Hvad er en mobil tårnkran?

Den mobile tårnkran er en blandt mange kraner, der anvendes ved konstruktioner som fx høje bygninger. Denne type er kendetegnet ved, at den ikke fastgøres til en betonblok, men ligger på et køretøj. Det er en mere fleksibel måde at anvende en tårnkran på til byggeprojekter, og det sparer tiden ved opsætning af en almindelig tårnkran, der skal fastsættes.

En mobil tårnkran er med andre ord en kran, der er monteret til en lastbil. Hvis der tages udgangspunkt i Arbejdstilsynets forklaring, så betegnes en mobil tårnkran, som en mobilkran med en kontravægt der er variabel. Det, der menes med kontravægt, har tilknytning til kranens stabilitet. Ved en mobil tårnkran kan vægt alt efter byrden tillægges, således at der skabes en stabilitet, og dermed forhindres risici forbundet med væltning.

Hvorfor er mobil tårnkranen den foretrukne løsning?

Først og fremmest så ligger der et kæmpe arbejde i at transportere delene til den faste tårnkran, hvorefter det tager lang tid at montere den klassiske tårnkran. Den mobile tårnkran minimerer tidsaspektet drastisk, og lastbilen er hurtigt fremme på den ønskede lokation. Hvis der er forhold, som forhindre en tårnkran bl.a. grundet pladsmangel, så er en mobil tårnkran det foretrukne valg. Det er en billigere løsning at leje en mobil tårnkran til byggeprojektet, og alt efter størrelsen af det byggeprojekt der skal igangsættes, så findes der flere typer af mobile tårnkraner, som kan varetage opgavens udførelse. 

Opgaver som en mobil tårnkran kan hjælpe med

En mobil tårnkran anvendes som benævnt oftest i forbindelse med bygnings arbejde, men er ikke begrænset til kun at løse denne slags opgaver. Hvis du har en tung maskine som skal løftes, så kan en mobil tårnkran være løsningen. Opgaver, hvor der skal hejses arbejdsplatforme, stål- og facadepartier, er også gængse opgavetyper, som kranen kan hjælpe på. Den typiske vægt, som kranen kan bære er, op til ca. 130 tons, hvilket er mere end rigeligt, men ved special opgaver findes også mobil krantyper, som kan opfylde behovet for tungere last. 

Hvilke fordele er der ved at anvende en mobil tårnkran?

Vi har allerede gennemgået nogle af fordelene ved at anvende denne krantype, der er knyttet til økonomiske- og tidsreducerende fordele. Derudover er der følgende fordele ved anvendelsen af en mobil kran: 

  • Køretøjet og kranen kan nemt betjenes af én medarbejder
  • Kranen er selvtransporterende og hurtigt fremme
  • Kranen er fleksibel
  • Kranen er kompakt
  • Kranen har en massiv styrke
  • Kranen er klar til anvendelse efter ca. 30 min.