Mange tror fejlagtigt at en beskikket advokat er gratis

Rigtig mange tror, at en beskikket advokat er ”gratis”, men sådan forholder det sig dog ikke. Det danske retssystem er indrettet således, at enhver der skal for retten har ret til en forsvarer i form af en advokat, men da det langt fra er alle, der har råd til at hyre en advokat, vil staten udpege en beskikket advokat som forsvarer for den sigtede.

En advokat koster penge hvad enten det er en almindelig advokat eller en såkaldt beskikket en af slagsen, så en beskikket advokat kan med andre ord aldrig være gratis. Mange har dog den opfattelse, fordi staten i første omgang lægger ud for sagsomkostningerne. Finder retten den tiltalte skyldig, dømmes den tiltalte som regel til at betale sagsomkostningerne tilbage til staten, og det er kun, hvis man frikendes, man ikke skal betale for sagsomkostningerne. Det kan du læse meget mere om her.

Hvad det endelige beløb på sagsomkostningerne kommer til at være på, ved den tiltalte ikke, før den tiltalte eventuelt skal betale beløbet.

En tanke om "Mange tror fejlagtigt at en beskikket advokat er gratis"

  1. Ingerlise Hansen

    Jeg vil gerne sige tak for artiklen, for jeg har altid været en af dem, der har troet, at en beskikket advokat var gratis, men det kan man jo også på en måde sige, at advokaten er, hvis man vinder sagen naturligvis.

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *