Sund frokost

Medarbejderne vil have sund frokost på arbejdspladsen

I disse år er der fokus på sundhed som aldrig før. Der kommer hele tiden nye kure, nye tips og ny forskning, der skal forbedre og udvide vores opfattelse af, hvad sundhed er. Der er da også flere og flere, der får øjnene op for, hvor meget vores kost betyder for vores generelle sundhed. Derfor bliver der fra forbrugernes side hele tiden stillet nye krav til, hvad der skal være tilgængeligt – eksempelvis er McDonald’s begyndt at servere bokse med salater, og MENY har udvidet med en hel vegansk afdeling. Denne tendens findes også på arbejdsmarkedet, hvor medarbejderne i flere større virksomheder begynder at kræve sund frokost på arbejdspladsen. Frokostordninger har i mange år været brugt i virksomheder af en vis størrelse, men det er ikke altid, at de følger sundhedens linjer. Mange mennesker vil gerne have muligheden for at tage et sundere valg i hverdagen, og derfor kræver de også muligheden for at få sund frokost på arbejdet.

En sund frokost er også i virksomhedens interesse

Ofte vil sund mad være lidt dyrere, fordi det kræver lidt omtanke at sammensætte menuen, og råvarerne koster typisk også lidt mere. Derudover er der besværet med at finde en ny frokostordning og skifte. Dog kan man i mange virksomheder vælge at se det som en investering at efterkomme medarbejdernes ønske og give dem en sund frokost. Det er nemlig bevist, at dem, der spiser sundt i hverdagen, også har en stærkere psyke, et bedre humør og færre humørsvingninger. En sund medarbejder er altså også en både glad og produktiv medarbejder, der vil være bedre til at indgå i et solidt team. Derudover vil en sundere krop betyde færre sygedage, hvilket i sidste ende er noget, der kan ses på firmaets bundlinje. Samtidig vil en god frokostordning være med til at sikre, at alle medarbejderne går ned og spiser sammen, fremfor at nogen vælger at blive på kontoret med deres madpakke. Det giver et godt sammenhold, når man spiser sammen og får en pause, hvor snakken kan gå på andet end arbejde. At investere i en ordning med sund frokost er altså ikke kun at efterkomme medarbejdernes ønske, men det er også en investering i deres velvære, sundhed og sammenhold.

Hvordan sikrer man, at maden er sund?

I dag er der så mange forskellige bud på og retninger inden for sundhed, at det kan være svært at finde ud af, hvad sund mad egentlig er. Dog er der visse ting, som man kan blive enige om. Fødevarestyrelsen har opstillet nogle kostråd, som er et godt udgangspunkt at tage, hvis man ønsker sig sund mad. Og det behøver ikke være besværligt at finde frem til en ordning, der har disse regler som udgangspunkt. Hos frokost.dk er de specialiserede inden for frokostordninger, og de har derfor også en med fokus på sundheden. Her kan du læse mere om, hvad de gør for at sikre, at den mad, de leverer, altid både er lækker, sund og nærende.