Tandimplantater i fokus

Mange er meget følsomme, når man snakker om tænderne. Tænderne tager vi ofte for givet, og det er efter min mening lidt ærgerligt, og det forstår man først, når man har prøvet at miste en eller flere tænder. De fleste børster selvfølgelig deres tænder 2 gange om dagen, men mange glemmer at bruge tandtråd, og med alderen sætter der sig jo mere og mere mellem tænderne, da tandkødet ofte trækker sig lidt. Det kan man i øvrigt forebygge ved ikke at børste tænder med en hård tandbørste og huske at bruge cirkelbevægelser.

Min veninde fra folkeskolen kørte galt på sin cykel for et par år siden, og i den forbindelse røg der en tand ud, og hun skulle have sat et tandimplantat ind og så en ny tand ovenpå. Hun var meget nervøs, husker jeg tydeligt, men det viste sig hurtigt, at det slet ikke var så forfærdeligt at skulle have sat det tandimplantater ind. Et tandimplantat bliver sat direkte i kæbebenet. og fungerer som en almindelig tandrod. Den er lavet af titanium, som er noget vores egen krop gadt kan gro sammen med, og det er jo en kæmpe fordel, og i dag er hun så glad for sin nye tand med tilhørende tandimplantat.

Man tænker at tandimplantater kun er for gamle eller for dem, der aldrig har passet deres tænder, men det er slet ikke tilfældet. Der er jo masser af mennesker, der kommer ud for ulykker, hvor en eller flere tænder mistes eller bliver beskadiget. Og der er denne teknik med tandimplantater altså helt ideel. Først og frememst fordi, at man kan bruge tanden fuldstændig som den oprindelige – og også fordi det slet ikke ses, at det ikke er din egen tand.

Hvis jeg en dag kommer ud for noget, så vil jeg i hvert fald tage det stille og roligt, da jeg jo så vil vide, at man med tandimplantater får et perfekt resultat alligevel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *