Kosttilskud til børn

Hvis dit barn skal trives og vokse korrekt, skal det have de rette vitaminer og mineraler fra enten kosten eller kosttilskud. Selvom behovet hos børn ofte dækkes via mælk og mad, kan det altså være nødvendigt at give dit barn kosttilskud.

Kosttilskud til de allermindste

I de fleste tilfælde vil mælk og solens stråler dækker din babys behov for vitaminer og mineraler, alligevel anbefales det af læger at give de mindste kosttilskud.

Vitaminer og mineraler er fuldstædigt fundamentalt nødvendige stoffer, hvis kroppen skal opretholde sine funktioner korrekt. Det er stoffer, som vores kroppe ikke danner selv – Det er derfor de skal tilføres. Får vi ikke nok vitaminer og mineraler kan vi udvikle sygdomme, men vær opmærksom på, at vi også kan blive syge af for mange vitaminer.

Især hvis dit barn er for tidligt født, skal du være opmærksom på, at det kan have brug for kosttilskud i form af jern og D-vitamin. Dette skal du altid spørge din læge og sundhedsplejerske til råd om.

D-vitamin

Det er vigtigt at give sit barn D-vitamin i form af kosttilskud, da babyer ikke kan må opholde sig i direkte sollys, hvilket ellers er hvad man skal, for at sætte dannelse af D-vitamin i gang. Derfor bør børn få D-vitaminer i kosttilskud, fra de er 2 uger til 2 år gamle.

Selvom barnet for beriget mad, som fx modermælkserstatning, anbefales det stadig at give D-vitamin, der er nemlig ingen risiko for overdosering pga. modermælkserstatning. Dog må man ikke give for meget af kosttilskuddet – To meget forskellige ting.

Vi håber, at det gjorde dig lidt klogere på kosttilskud og børn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *