Gennemgang af professionelt fodtøj

I dagens artikel skal det handle om sko, men ikke de helt almindelige slags, som de fleste af os kender fra vores hverdag. I dag skal vi nemlig se nærmere på de forskellige slags sko inden for professionelt fodtøj til arbejdsmarkedet, og her er der blandt andet tale om sikkerhedssko, arbejdssko og træsko af forskellig art.

Gennemgang af de forskellige typer af professionelt fodtøj

Først og fremmest skal vi måske klarlægge, hvad arbejdssko overhovedet er, og i hvilke jobs de bruges.

Arbejdssko er sko, der bruges på bestemte arbejdspladser, hvor man af den ene eller anden grund ikke kan benytte sine egne sko. Det kan eksempelvis være, at man har brug for, at skoene er skridsikre og antistatiske, men det kan også være, at man har behov for, at de er resistente over for benzin, olie eller syre. Endeligt kan man have brug for, at arbejdsskoene er varmeresistente, og så er det helt klart nødvendigt at have arbejdssko på, der lever op til disse krav, i stedet for sine almindelige hverdagssko. Man kan også med fordel bennytte sig af arbejdssko, hvis man bliver meget beskidt i forbindelse med sit arbejde, eksempelvis hvis man arbejder med jord- eller gravearbejde i det hele taget.

Denne form for arbejdssko er arbejdssko i traditionel forstand, men der findes også nogle andre slags arbejdssko, der har sikkerhed i skoen, altså sikkerhedssko.

Sikkerhedssko har alle de samme egenskaber som de almindelige arbejdssko, men der er dog en altafgørende forskel, og det er, at der er sikkerhed i sikkerhedsskoene. Det betyder, at de både har tåbeskyttelse og sømværn, så man ikke kommer til skade med tæerne, hvis man taber noget tungt ned over dem, og ligeledes er underfoden sikret, hvis man eksempelvis kommer til at træde på et søm på arbejdspladsen.

I forbindelse med sikkerhedsskoene er det utroligt vigtigt, at de er godkendte sikkerhedssko, så husk at kigge efter, om sikkerhedsskoene er sikkerhedsgodkendt, inden du køber dem. Her kan det især være en god ide at vælge et par sikkerhedssko fra en anerkendt producent, som HKSDK, hvor man ved, at man får kvalitet for alle pengene. Der er nemlig stor forskel på kvaliteten af både arbejdssko og sikkerhedssko, og det gælder både i forhold til holdbarhed, funktionalitet og komfort. Hivs du vælger HKSDK, får du derudover et moderne design med i købet.

arbejdssko

Den sidste form for professionelt fodtøj vi skal gennemgå i denne artikel er træsko, som både findes som almindelige træsko, flex træsko og ikke mindst sikkerhedstræsko.

De fleste træsko i forbindelse med professionelt fodtøj har samme egenskaber som arbejdsskoene, dvs. de er antistatiske, skridsikre og resistente over for syre, olie, benzin og varme. Der findes også træsko med tåbeskyttelse og træsko med flex.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *