Få undervisningsteknikken i orden

Oplæring af andre er på ingen måde en enkelt eller eksakt videnskab. Der findes mange læringsstile, og det kan være svært at vide, hvilken undervisningsteknik, der er passende i forskellige scenarier. Måske har du prøvet at lære fra dig uden at det på nogen måde gavnede.

At have en god undervisningsteknik kræver, at man har de rette kommunikative og pædagogiske værktøjer i sin værktøjskasse. Det kræver indsigt og ikke mindst en koncentreret indsats.

Faglighed er ikke alt

Klart betyder det noget, at du er fagligt og teoretisk klædt på til at undervise. Men skal du dele din viden effektivt, skal din undervisningsteknik være i orden. Alle slags mennesker i alle slags fag skal kunne lære fra sig og dele viden, men det er altså ikke alle, der har lært at formidle viden.

Der er tre vigtige nøgleord at huske, når man skal dele viden: Læring, motivation og kommunikation. En moderne og dygtig lærer har fod på alle tre.

Ro og is i maven

Det kræver ikke nødvendigvis gode nerver at have en god og effektiv undervisningsteknik. Derimod kræver det, at man har kendskab til en lang række konkrete værktøjer.

Bred og velfunderet teoretisk viden er det bedste udgangspunkt for undervisere, men der skal mere til. At undervise effektivt kræver også, at man kan ramme elevers vidensbehov, og at man kan være en motiverende faktor for dem.

40082a7e2f

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *