Allergivenlig kontorrengøring

Vi danskere bruger en stor del af vores tid på vores arbejdsplads, hvor der ofte vil være tilknyttet kontorrengøring og lignende til at holde omgivelserne pæne og rene. Skal du gøre rent på et kontor, eller arbejder du blot på et kontor til daglig, kan det være vigtigt at sætte sig ind i, hvordan man via kontorrengøring kan hjælpe til et mere rent, men også mere allergivenligt arbejdsmiljø.

Allergi er en ny folkesygdom

Flere og flere danskere udvikler allergi som resultat af den måde, hvorpå vi omgiver os med kemikalier i det daglige. Allergi er simpelthen blevet en folkesygdom, og det er derfor vigtigt, at de som tager ansvar for jeres kontorrengøring ved, hvordan man på bedst mulig vis skåner medarbejdere som allerede har allergi, samtidigt med, at man forebygger at flere skulle udvikle allergier, der først og fremmest kan virke hæmmende på arbejdsindsatsen, men også i værste fald være decideret livsfarlige.

Støvet gør det værre

Er dine kontorer ikke rene, men støvede kan det forværre medarbejdere, som lider af allergi, astma eller følsomme luftveje i al almindelighed. Støv hober sig meget nemt op, derfor er det vigtigt, at kontorrengøringen er grundig, hvis du vil skåne dine medarbejdere. Støv skal holdes på et så lavt niveau, som det overhovedet er muligt.

Det er vigtigt at huske på, at man ikke kan kurere eller fjerne sin allergi ved grundt kontorrengøring, men en nedsat mængde støv betyder også færre allergifremkaldende stoffer, hvor grundig rengøring af kontoret kan bidrage til at mindske eller helt fjerne allergisymptomerne hos dig selv og dine medarbejdere.

Gode råd til allergivenlig kontorrengøring

Her følger en række gode tips og tricks til, hvordan man giver allergikere såvel som andre medarbejdere på kontoret et bedre indeklima. Står I selv for kontorrengøringen, er det vigtigt, at I sørger for at tage disse ting med i jeres rutine. Har i et rengøringsfirma, kan det være vigtigt at tjekke op på, om de tager sig grundigt nok af det følgende, når de rengøre jeres kontorer.

  • Udluftning med gennemtræk under og efter rengøring
  • Indretning uden for meget rod og for mange småting, så det er let at komme til at vaske overflader af
  • Tænk i rengøringsvenlige og glatte overflader
  • Grundigt, ugentlig rengøring på alle kontorer
  • Brug helst kun vand til at støve af med, og gå ellers efter rengøringsmidler uden overflødige stoffer som for eksempel parfume. Dosér desuden korrekt – Ingen overdoseringer
  • Undgå brug af sprayflasker, så man ikke indånder rengøringsmiddelet så let
  • Hav en god rækkefølge: Start med aftørring af vandrette flader, støvsug og vask derefter gulvet

Omtanke rækker langt

Der skal ikke så megen omtanke til at forbedre din kontorrengøring, så du skåner dine medarbejdere mest muligt, når det kommer til allergi og overfølsomheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *