Juvéderm vs. Restylane

Juvéderm-filler og Restylane-filler: Ligheder og forskelle

Såkaldte “Fillers” er blevet mere og mere populære på markedet for skønhedsbehandlinger de seneste år.

Fyldige læber, skarpe kindben og glat ansigtshud er eftertragtet, og fillers anses af mange som en nem og relativt billig vej til at opnå det perfekte udseende uden at skulle under kniven hos en plastikkirurg.

Derfor overrasker det ikke, at markedet for fillers er yderst konkurrencepræget med mange forskellige producenter, der alle prøver at vinde forbrugernes loyalitet.

Restylane har længe været det mest velkendte mærke blandt filler-entusiaster, men på det seneste er der opstået stor opmærksomhed omkring mærket Juvéderm.

Juvéderm-fillers vs. fillers med Restylane

Juvéderm-fillers er på overfladen ikke meget forskellig fra Restylane. Begge filler-typer er baseret på stabiliseret hyaluronsyre, der injiceres i de ønskede områder i ansigtet og skaber volumen.

Juvéderm og Restylane indeholder også begge det bedøvende middel Lidokain, der dæmper smerten under filler-behandlingen.

Og begge mærker har udviklet særlige produkter til forskellige områder i ansigtet. Hos Juvéderm findes bl.a. Volbella, Volift, Voluma og Ultra 3, mens Restylane har produkterne Kysse, Lyft, Defyne og Refyne.

Graver man lidt dybere ned i de to filler-typer, så er der dog alligevel visse forskelle, som man som forbruger bør tage stilling til, når man vælger mærke.

Juvéderm har bl.a. en noget længere holdbarhedstid end Restylane, idet førstnævnte kan holde i helt op til 2 år, men sidstnævnte normalt holder i 3-12 måneder. Juvéderms lange holdbarhed skyldes at hyaluronsyrekæderne i produktet er kortkædede.

Juvéderm-fillers er også blødere end Restylane og giver derfor et blødere resultat i fx læberne. Til gengæld har Juvéderm det med at skabe større hævelse i det behandlede område end Restylane, og Juvéderm-fillers er heller ikke lige så gode til at forblive i det injicerede område som Restylane.

Der er altså ligheder og forskelle, fordele og ulemper mellem de to typer fillers, og det er derfor altid en god idé at få professionel rådgivning, før en filler-behandling.

Heldigvis tilbyder mange filler-klinikker gratis forundersøgelser (bl.a. AK Nygart), hvor patienten sammen med en specialsygeplejerske finder frem til hvilken type filler, der er mest velegnet til at skabe det ønskede resultat.