Flytning til kontor eller til fællesskab?

Der kan være mange fordele ved at flytte i et kontorfællesskab, hvis du er iværksætter. Der er fordele i form af et netværk, der er meget vigtigt for iværksættere. I samme boldgade er der også det sociale samvær; når du deler kontor med andre, vil du undgå den følelse af ensomhed, som kan snige sig ind, hvis du arbejder på egen hånd. Til sidst er der selvfølgelig det økonomiske aspekt; der er penge at spare på at dele kontorer.

Når forretningen begynder at vokse, overvejer mange iværksættere, om de skal flytte i eget kontor eller finde en plads i et kontorfællesskab.

Det kan være sværere at vokse i et kontorfællesskab, hvis man fx får brug for flere medarbejdere, fordi man vækster. Eget kontor kan jo være en god idé. Dog har de fleste kontorfællesskaber rum i forskellige størrelser.

Når man flytter i kontor, skriver man i mange tilfælde under på en lang kontrakt, som ikke kan siges op – Nogle gange i op til flere år. Så kan man altså ikke skalere op og ned i den tidsperiode, hvor man har sit kontor.

Det er langt billigere at leje kontorpladser, men der er ikke plads til dit eget inventar. Så skal du flytte præcis dit kontor, så er det ikke en gangbar løsning. Står du uden møbler og udstyr der skal flyttes, så er det måske en perfekt løsning, da du så sparer udgifter til møbler. Flytter du i kontorfællesskab, skal du heller ikke selv sørge for daglig vedligehold som fx rengøring.

De som flytter i et delt kontor ønsker ofte præcis den fleksibilitet, som det giver, og som man ”mangler” i et traditionelt lejemål. Mange iværksættere skal konstant være klar til at omstille sig, hvis deres og deres firmas omstændigheder forandres, derfor er det også et normalt valg i opstartsperioden.

Selvom kontorfællesskaber vokser i popularitet har mange stadig brug for kontorer, hvor de selv kan sætte rammerne. Derfor vælger de at flytte i deres egne kontorer.

flytning af kontor

Vil du flytte på dine egne faciliteter og kommer godt ind på dit nye kontor? Læs lidt mere om flytning af kontorer her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *