Spørgsmål vedrørende ejerskifteforsikring

Få svar på alle dine spørgsmål vedrørende ejerskifteforsikringer

Spørgsmål vedrørende ejerskifteforsikringer og ejerskifte er der nok af. Her får du et kort overblik over nogle af dem, og med korte svar. Det kan være med til at give dig et overblik over ejerskifteforsikringen. Hvis du derimod ønsker at få uddybet nogle af punkterne eller blot ønsker en general viden, som stikker lidt dybere, bør du tage et kig på en af forsikringsselskabernes hjemmeside. Eksempelvis Dansk Boligforsikring, som har den største markedsandel inden for ejerskifteforsikringer.

Spørgsmål og svar til ejerskifteforsikring:

Hvad er en ejerskifteforsikring?
Kort og godt er en ejerskifteforsikring et produkt til køber af en bolig. Den er et supplement til hus- og indboforsikringen og dækker uventede fejl, skader og mangler, som du finder på boligen (og som ikke er beskrevet i tilstandsrapporten.

Er en ejerskifteforsikring lovpligtig?
Nej, en ejerskifteforsikring er ikke lovpligtig.

Hvad dækker en ejerskifteforsikring?
Forsikringen dækker skader, fejl og mangler, som du opdager i boligen, efter du er flyttet ind. Skaderne skal dog være opstået før indflytning. Ellers er det husforsikringen, der vil være dække. Ligeledes må skaderne ikke være beskrevet i tilstandsrapporten – du må altså ikke allerede være bekendt med dem, når du indflytter.

Hvornår skal du senest have tegnet ejerskifteforsikringen? 
Senest før du overtager boligen.

Kan en ejerskifteforsikring opsiges?
I udgangspunktet nej. Men de fleste selskaber tilbyder at tilbagebetale en del af præmien, hvis du opsiger forsikringen inden officiel udløb.