Hvis du ønsker større bryster, kan du få lavet en brystforstørrelse med eget fedt hos en klinik

Få større bryster med en brystforstørrelse med eget fedt

Unge piger og kvinder i Danmark er i stigende grad utilfredse med, hvordan deres kroppe ser ud – og særligt udseendet på deres bryster. Ifølge en undersøgelse fra 2017 var mere end en fjerdedel af de adspurgte piger (i alderen 13 til 15 år) utilfredse med deres barm – og denne utilfredshed forsvinder desværre ikke med alderen. Oftest handler utilfredsheden om, at kvinderne gerne ville have større bryster, eller at de ikke er tilfredse med formen på deres barm; måske det ene bryst er skævt, eller brystpartiet er blevet fladt og slapt efter graviditet og amning.

Der findes dog heldigvis en løsning, hvis man ikke er glad for udseendet på sin barm. Mange klinikker tilbyder nemlig brystforstørrelse, hvor man enten får indopereret et silikoneimplantat (deraf termen silikonebryster) eller får foretaget en naturlig brystforstørrelse med eget fedt.

Hvis du gerne vil blive klogere på, hvordan man kan få lavet større bryster, skal du bare læse videre.

Brystforstørrelse med implantater

Den første metode til forstørrelse af barmen kaldes slet og ret brystforstørrelse – forkortet BFO – eller brystforstørrelse med silikoneimplantater. Første skridt mod at få denne type brystforstørrelse er at bestille en tid til forundersøgelse hos den klinik, hvor man gerne vil have foretaget sit indgreb. Til forundersøgelsen vil man sammen med en kirurg finde ud af, hvilke implantater, der bedst passer til éns ønsker i forhold til størrelse, form og profil på brysterne.

Størrelsen vurderes til dels på baggrund af bredden på patientens brystkasse og hudens elasticitet – og så selvfølgelig på vedkommendes ønsker. I forhold til form kan man vælge mellem runde implantater og dråbeformede og mere naturligt udseende implantater. Sidst men ikke mindst skal man vælge profilen på ens nye barm, altså hvor meget den strutter, når man står i profil. Derudover skal man beslutte, hvor indgangsarret skal sidde, og om implantatet skal placeres over eller under brystmusklen.

Når alt dette er på plads, skal man selvfølgelig opereres. Det tager typisk 45 minutter og foregår sådan, at kirurgen laver et indsnit under brystet, hvor vedkommende så løsner op, så der er plads til implantatet. Implantatet bliver herefter sat ind i brystlommen, og kirurgen syer så indsnittet sammen.

Brystforstørrelse med eget fedt

Den anden metode til at få større bryster er at få lavet en brystforstørrelse med eget fedt. Ved denne type operation anvender man ikke implantater, men derimod fedtvæv, som tages fra ens egen krop. Man får altså også en fedtsugning med i købet. Ligesom ved en almindelig BFO skal man til en forundersøgelse med sin kirurg, hvor man beslutter, hvad der er muligt i forhold til størrelsen på ens nye barm, og hvor fedtet skal tages fra på kroppen.

Ved en brystforstørrelse med eget fedt får man typisk en mindre barm, end man ville gøre ved en BFO med implantater. Det er nemlig begrænset, hvor meget fedt man kan tage fra kroppen, og samtidig vil ca. 30 til 40 procent af fedtcellerne gå til grunde i brystet.

Ved operationen, der tager mellem 2 og 3 timer, vil man først få foretaget en fedtsugning på de områder, som man har aftalt med sin kirurg. Kirurgen sprøjter derefter fedtet ind i brysterne med særlige kanyler gennem små huller i brystet, som så sys sammen. Forstørrelsen vil derfor se mere naturlig ud, da der ikke vil være nogen synlige ar.