cirkus trapez

Cirkus Trapez – Ramboline hovedrolle i minidokumentar

Du har måske hørt om Cirkus Trapez og deres elefant Ramboline.

I en ny dokumentar sættes der fokus på Ramboline: Hvordan er dens tilværelse i cirkusset, og hvordan har den det med sin ejer, Bernhard, med hvem den har dannet makkerpar i over 30 år.

Filmen er blevet til under en dokumentar-workshop som en del af Fotojournalistuddannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Cirkus Trapez: Filmen er non-kommerciel

Cirkus Trapez understreger, at dokumentarfilmen er non-kommerciel, idet cirkusset ikke har betalt sig til videoen. Denne er blevet produceret på de studerendes eget initiativ. Cirkus Trapez åbnede sine døre for dem, og så kunne de to producenter ellers skildre Rambolines liv præcis ud fra de observationer, de gjorde sig.

Producenterne udtaler

De to producenter, Jens Hartmann Schmidt og Maria Albrechtsen, udtaler selv om filmen:

Med udgangspunkt i det nye forbud mod vilde dyr i cirkus, tog vi kontakt til Cirkus Trapez for at få syn for sagen, og møde det, der nu bliver en af Danmarks sidste cirkuselefanter. Vi var nysgerrige på, hvordan livet som cirkuselefant er, og vi ville dokumentere et stykke cirkushistorie, som med den nye lovgivning nu er ved at blive fortid. Cirkus Trapez åbnede deres døre (eller teltduge) for os, og vi fik frit lov til at bevæge os rundt med vores kameraer i to uger. Her lærte vi Ramboline og Bernhard at kende og blev fascinerede af deres fortælling. Filmen er et resultat af det, der udspillede sig foran vores kameraer, i de to uger vi rejste rundt med Cirkus Trapez.

Se filmen

Filmen, som også ligger på Cirkus Trapez’ YouTube-kanal samt dette blogindlæg, kan ses her:

Læs mere om Cirkus Trapez på Facebook, Cirkusportalen, Twitter, LinkedIn, Cirkus-dk.dk og Instagram.