Dansk Boligforsikring: tips til forsikring

Råd til valg af forsikringsselskab

En god forsikring kan være alfa omega, hvis først uheldet er ude, og du får brug for at bruge den. Derfor er valget af forsikringsselskab også ofte noget, som folk lægger forholdsvis meget energi i. Men hvad baserer man valget på? Her får du et par tips til, hvad du kan kigge efter, når du vælger forsikringsselskab.

Først og fremmest afhænger valget jo meget af, hvilket en forsikring der er tale om. Nogle folk vælger at samlet alle forsikringer i ét selskab, da det kan have nogle fordele og måske virker mere overskueligt. Andre vil gerne have en bestemt forsikring i et specifikt forsikringsselskab, fordi der måske er tale om en niche-forsikring. Taler vi for eksempel ejerskifteforsikringer, er det langt fra alle selskaber, der overhovedet udbyder den. Her kan det altså være nødvendigt at tegne forsikringen et sted, hvor du ikke har dine resterende forsikringer. Dansk Boligforsikring udbyder eksempelvis ejerskifteforsikringen, men de sælger ikke de ‘gængse’ hverdagsforsikringer.

Hvad skal du kigge efter, når du vælger selskab?

Der er flere forskellige faktorer, du kan kigge efter, når du vælger forsikringsselskab. Du kan kigge på forsikringsselskabets økonomi – det kan nemlig blive bøvlet, hvis selskabet går konkurs. Derudover kan du med fordel kigge efter, om selskabet er medlem af diverse foreninger og instanser, som fører kontrol. Sådanne instanser er med til at sikre, at forholdsregler overholdes, og er en garanti for dig som forbruger. Hvis vi igen tager udgangspunkt i ejerskifteforsikringer, kan du eksempelvis undersøge, om selskabet er medlem af Garantifonden og Forsikring & Pension. Du skal være sikker på, at du kan indgive en klage, hvis det er nødvendigt.

Du kan også følge med i, hvilke selskaber der har den største markedsandel. Nogle gange kan det give en sikkerhed i maven, at mange andre også har valgt det samme selskab. Om ikke andet får du et overblik over, hvilke forsikringsselskaber du kan vælge imellem, og hvor stor markedsandel de har på netop det konkrete område. På området for ejerskifteforsikringer er Dansk Boligforsikring størst.