Er din kælder begyndt at blive fugtig?

Føles din kælder kold og fugtig? Bruger du kælderen til beboelse og opbevaring? Så skal du i en fart få tjekket din kælder, da det kan medvirke til fatale skader!

Det er de færreste, som tænker over at deres kælder virker kold og fugtig, da det ofte er sådan en kælder føles. Det er til dels sandt, da der ofte vil være mørkt, da solen ikke kan nå derned. Af den grund vil en kælder ofte være kølig. Men den må dog ikke føles fugtig, da det er et dårligt tegn.
Det er især farligt hvis man bruger kælderen til beboelse, da fugt kan gøre en meget syg. Hvis du ligeledes opbevarer en masse ting i kælderen, vil de hurtigt også kunne blive ødelagt, da mange ting ikke kan holde til det.

En kælder kan dog hurtigt blive fugtig på grund af opstigende grundfugt. Idet en kælder er det rum, som er det nederste i hjemmet, er det selvfølgelig det, som bliver hurtigst ramt af fugt. For der vil altid forekomme opstigende grundfugt, hvis man ikke har sørget at få huset sikret mod dette. Det er de færreste som har det, da huset kan være gammelt. Derfor er der i dag flere og flere henvendelser, da mange har problemer med en fugtig kælder.

Når man først har opdaget fugtskader, skal man skynde sig. For fugtskader bliver hurtigt til svamp, som er endnu mere sundhedsskadeligt for mennesker. Svamp kan nemlig medvirke til astma og andre længerevarende sygdomme. Man skal derfor altid holde øje med opstigende grundfugt og om man har en fugtig kælder. Hvis dette er tilfældet skal man kontakte en ekspert, som kan hjælpe en af med problemet.